PERUSTEET - LIITY - PELIMAAILMA - JÄRJESTÖT


Tylypahkan noitien ja velhojen koulu tarjoaa oppilailleen harrastusmahdollisuuksia vapaa-ajalle. Erilaiset kerhot ovat yleensä koulun henkilökunnan vastuulla, vaikka monet kerhot toimivat oppilasvoimin. Erilaisia aktiviteetteja oppilaat voivat etsiä tupansa ilmoitustaululta. Kerhojen aikana pätevät koulun järjestyssäännöt.

Ilmoittautuminen kerhoon tapahtuu kerhosta vastaavalle opettajalle. Mikäli oppilas on kerhon luottamustehtävässä tai menestyksekkäästi pärjää oppilaiden, ja jopa toisten koulujen, välisissä kilpailuissa, tämä voi saada päättötodistukseensa merkinnän esimerkillisestä toiminnasta tai hyvästä menestyksestä.

Mikäli oppilaan koulumenestys on erityisen huono tai tämä toimii radikaalisti koulun järjestyssääntöjen vastaisesti, voidaan tämän osallistuminen harrastuskerhoon kieltää tuvanjohtajan toimesta.

Voit ilmoittaa hahmosi mukaan harrastuskerhoihin TÄÄLLÄ.
Mikäli hahmosi haluaa huispausjoukkueeseen, ilmoita hänet mukaan TÄÄLLÄ.



Huispaus on kenties suosituin harrastustoimi Tylypahkassa. Kyseessä on loihdituilla luudilla pelattava pallopeli, jota pelataan ovaalin muotoisella kentällä jonka kummassakin päädyssä on kolme maalisalkoa. Kussakin joukkueessa on seitsemän pelaajaa: Yksi pitäjä, yksi etsijä, kaksi lyöjää ja kolme jahtaajaa. Pelissä on neljä palloa: Yksi kaato, yksi kultasieppi ja kaksi ryhmyä. Lajissa on myös fyysistä kontaktia ja erilaiset vammat ovat tavallisia.
Pelin tarkoitus on saada kuljetettua kaato vastapuolen maalisalkoon.

Jokaisen tuvan huispausjoukkueen kapteeni järjestää puuttuviin pelipaikkoihin karsinnat lukuvuoden alussa. Kun vanha kapteeni siirtyy jatko-opintoihin, hän valitsee viimeisenä lukuvuotenaan uuden kapteenin. Karsintojen suoritustapa on täysin kapteenin päätösvallassa.
Huispausjoukkueet varaavat huispauskenttää harjoituksiaan varten. Harjoituksia voi olla yhdestä jopa viiteenkin kertaan viikossa.

Ensiluokkalaisten on mahdollista osallistua karsintoihin ja päästä joukkueeseen. Luudan saa kuitenkin tuoda kouluun vasta joukkueeseen hyväksynnän jälkeen.


Kaksintaistelukerhon tarkoitus on opettaa nuorille noidille ja velhoille kaksintaistelujen etikettiä sekä erilaisia hyödyllisiä taitoja, joita kaksintaistelutilanteissa vaaditaan. Yleensä kerhon johtajana toimii pimeyden voimilta suojautumisen professori. Kerhossa oppilaat jaetaan tasoryhmiin ja harjoiteltavat loitsut jaetaan osallistujen iän mukaan. Kerhossa siis saatetaan harjoitella useampia loitsuja saman aikaisesti. Tästä syystä vanhemmat oppilaat voivat saada lisämerkinnän mikäli hakeutuvat kerhon apuohjaajaksi.

Koulu järjestää keväisin kaksintaistelunäytöksen sekä epävirallisen kilpailun, johon kerholaiset saavat osallistua. Kerhossa opittuja taitoja ei saa käyttää kerhon ulkopuolella muuta kuin itsepuolustustarkoitukseen.

Ensiluokkalaiset eivät voi osallistua kerhon toimintaan, sillä näillä ei ole tarvittavia taitoja.


Räjähtävä näpäys on korttipeli, jota pelataan räjähtävillä korteilla. Peli on erityisen suosittu Tylypahkan oppilaiden keskuudessa. Kerhossa oppilaat kerääntyvät viettämään aikaa Taikajuomien luokkaan. Uhkapelaaminen on ehdottomasti kielletty!

Kerho toimii täysin oppilasvoimin ja se määrää itse puheenjohtajansa.


Velhoshakki muistuttaa jästien shakkia, mutta pelinappulat ovat eläviä. Ne liikkuvat itsestään pelaajan käskyn mukaan ja voivat kommunikoida, mutteivat määritellä siirtymisiään. Ne voivat tuntea epäluottamusta pelaajaa kohtaan.

Velhoshakkia pelataan joka keskiviikko numerologian luokassa kello: 17.00.


Yrttikerhon ajatus lähti erään oppilaan tahdosta kasvattaa itse kouluaikanaan omia kasveja. Tämä nuori poika sai yrttitiedon opettajan innostumaan ja syntyi mukava kerho kaikille kasveista kiinnostuneille. Joka syksy kerhoon otetaan uusia jäseniä, jotka ensimmäisellä tapaamiskerralla saavat kerhon omasta kasvihuoneesta pienen osan, jossa saavat kasvattaa omaa pientä kasvimaahaan. Yrttitiedon opettaja on paikalla ohjaamassa kasvien istutusta, niistä huolehtimista sekä satojen keräämistä. Oppilaat saavat kasvattaa taitotasolleen sopivia kasveja itsenäisesti, mutta saavat tarvittaessa ohjausta.

Vaarallisten kasvien kasvatus on sallittua ainoastaan 6.-8. luokkalaisille ja näille kasveille on osoitettu oma tilansa.
Kerho kokoontuu joka lauantai Yrttikerhon kasvihuoneessa kello: 14.00.

PERUSTEET - LIITY - PELIMAAILMA - JÄRJESTÖT